Yonca Nasıl Sulanır. Sitemizde Yonca Nasıl Yetiştirilir, Ne zaman ekilir, Biçilir, sulanır, Toplanır, Hasat Edilir. Yonca Nasıl sulanır, gübrelenir. Yoncaya hangi gübreler  ne zaman verilir – atılır. Yonca Çeşitleri nedir. Yonca tohumu nasıl elde edilir. Yonca verimi nasıl artırılır, en iyi yonca gübresi hangisidir. Yonca  neden bozulur, yoncayı neden su keser, Yonca  neden çekilir, sararır, kurur.Yonca Verimi neden Düşer. Yonca Sılajı Nasıl yapılır, nasıl depolanır.  Dekar daki yonca  verimi nedir. Yonca  hangi toprak yapısında ve iklimde yetişir. Kaç kere sulanır. Yonca  hastalıkları nedir, nasıl mücadele edilir, hangi ilaçlar  kullanılır. Yonca tohumu ne  kadar kullanılır. Bu  ve  benzeri  yonca  hakkında   bir çok  bilgiyi yani yonca  yetiştiriciliğinin püf noktalarını   sitemizden  bulabilirsiniz.

Bu linkten Ayrıntılı Yazılı Bilgi Alabilirsiniz

Bu Linkten Yonca  Videolarını İzleyerek En Ayrıntılı Şekilde Bilgi Sahibi olabilirsiniz.

Yonca  genel olarak  yağmurlama sistemi  yada  salma  sulama  ile sulanıyor  olsa da  bu  iki  yönteminde  istenmeyen tarafları vardır. Örneğin  yağmurlama sisteminin en büyük handikapı yonca  biçimi esnasında  sulama  borularını  en az  bir kişinin kenara   çekmek zorunda  olmasıdır. Belki küçük arazilerde bu  çok önemli değil ama  geniş   tarlalarda üreticilerimiz için  önemli bir konu haline gelmektedir. Salma sulamanın  ise   malum işçilik  olarak yapılması kolay değildir, sürekli  başında beklemek gerekir, suyu emmeyen bir toprak yapısı varsa  yine çeşitli  hastalıklara   maruz kalabilir yonca. Burada  geniş arazide üretim yapan yonca  üreticileri bütün bu  konulardan dolayı çeşitli makinaları ve  yeni sulama  sistemlerini  kullanarak sulama   yapıyor  olsada   yine bunlarında  karşılaştığı sorunlar vardır. Bunlar: Biçim sonrası Makina ile sularken eğer yonca  tarlasının  toprağı  suyu iyi ememiyorsa, emmiyorsa bu kez  makina  suyun içinde kalacağından hızlıca  gitmek zorunda  kalıyor ve bu durumda da   yonca suyunu  tam alamaz  ve verim  düşer. Suyunu iyi alamadığı  içinde diğer  biçime   gelmeden yine su ister ve  bu kez  bu tür sulama sistemleriyle aralarda sulama  yapılamaz  dolayısıyla  sorun teşkil eder. Aynı  şekilde bu  cihazlar ile   kumlu arazileri de  sulayamayız çünkü kumlu araziler sık su ister  ve  biçim öncesi yonca  tarlasına  girilemeyeceği için  sulama  yapılamaz,

peki  ne   yapılmalı ki, sulama  işini daha  kolay hale getirmeliyiz ?

Evet sulama  işini en kolay getirmek  için eğer tarlanızda  Rekor Gelişim  kullanırsanız en geçirimsiz ağır topraklarda dahi suyu  emdirebileceğiniz için bu yeni  teknoloji  aletler ilede sulama  yapmanız halinde  çeken aletler suyun içinde  kalmadan yoncaya  yeterli miktarda suyu  emdirebilirsiniz. Ayrıca  Rekor Gelişim toprak nemini en iyi koruyan  bir  toprak düzenleyici olduğu  içinde   bu  tür  toprak yapılarında  diğer biçime  kadar sulamadan zaman geçebilir. Yani hem sulamayı çok iyi yapıp, suyu daha derine  indirip, gübreleri daha  derine  indirip  hemde bitki köklerini daha derine  indirebilmeyi başarabildiğimiz gibi hemde  toprak nemini de  korumak suretiyle, verim düşürmeden aksine verimi artırarak sulamayı geciktirebilmeyi de  başarmış  oluyoruz.

Tabii ki sadece  yeni sulama sistemleri  kullananlar değil, gerek salma sulayan gerekse yağmurlama  tekniği ile sulama  yapan üreticilerimizin de Rekor Gelişim kullanması halinde  gerek verim gerekse sulamadan kaynaklı  avantajları yaşaması  kaçınılmazdır.

/

Comments are closed.